dilluns, 26 de novembre del 2012

LA PORTA DELS TRES PANYS

Què us ha semblat aquesta lectura? La recomaneu o no? Envieu els vostres comentaris i opinions al blog perquè tothom hi pugui dir la seua.

Per cert, sabeu que aquesta autora ha tret un altre títol?

19 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi em va semblar un llibre que era avorrit al principi, però després em vaig començar a enganxar i em va encantar realment. Hi han molts noms sobre la física i la química i també és un llibre didàctic per això.
Jo el recomano a la gent que vulgui una mica d'ampliació d'aquest tema, mitjançant una història tant entretinguda com aquesta.

Maria Prunera

Anònim ha dit...

La porta dels tres panys, és un llibre per a la gent que li interessa la química i sobretot la física. Tracta de les aventures d'un noi, per això, als que els hi agradin les aventures aquest llibre els hi encantarà. Surten moltes paraules de física que al repetir-se al llarg del llibre et queden a la memòria, és una forma divertida d'aprendre coses noves sobre física.
Respecte al nou llibre, sí, sé que ha tret un nou títol, i ahir, si enviaves un SMS a Radio FlaixBac podies fer-te amb un exemplar.

Nerea Moreno

Anònim ha dit...

En la primera meitat hem va semblar molt aburrit, quan vaig començar el capítol 15 em vaig començar ha enganxar. El final hem va encantar.
El recomano a les persones que s'interessin per la ciència.
JUDIT PANADÉS CABRÉ

Anònim ha dit...

El llibre em va semblar molt avorrit i no gaire interessant.Però al cap de uns quants temes em va començar agradar.El recomano a persones que els hi agradi la ciència.
JORDI MESTRES LASTRADA

Anònim ha dit...

Armand Codina Rius

Jo crec què amb aquest llibre li falta trama, els conceptes de física estan molt ben explicats però la trama no m'agrada gens la intriga dels capítols es pot percebre fàcilment. Jo amb aquest llibre li ficaria un set només per la seva falta de trama i misteri.

Anònim ha dit...

jose luis dehesa

Aques llibre m´agradat molt per que t´esplica moltes coses sobre la ciencia que son veritat i tambe t´ajuda a entendrela.Em sebra que te molta intriga i que esta molt be . jo el recomanaria.

Unknown ha dit...

Aquest llibre me s'ha fet un llibre molt curt per què m'agrada molt ja que explica una història d'aventures i misteri.
També m'ha agradat llegir-lo perquè hi ha canvis de lletra al llibre.

Sergi Batuecas ha dit...

Aquest llibre, m'ha semblat un llibre ple de preguntes i que semblava una mena d'història que barrejava fantasia i drama. Tenia uns capitols una mica curts pero m'ha agradat molt i reconeixo que aquesta autora es busca unes histories ben liades pero que sempre acaben bé, ho recomano a totes les persones a qui els agradi la ciencia-ficció i les histories de fantasia.

Adrian Stefan ha dit...

A mi m'ha semblat un llibre molt interesant, perquè m'agrade la Fisica i la ficció i aquest llibre tracte sobre això.

Maria Ribes Albana ha dit...

No és el tipus de llibre que m'agafaria per llegir ja que aquest tema no m'agrada gaire.
La primera impressió que vaig tenir del llibre no va ser molt bona perquè el trobava bastant infantil, però després de llegir uns quants capítols m'ha acabat agradant i he aprés coses noves.
Està molt bé que hi hagi un diccionari al final del llibre perquè hi ha moltes paraules que no les havia sentit mai i si tenia algun dubte podia mirar-lo.

Maria Ribes Albana 3r B

Anònim ha dit...

El llibre ma agradat molt, pero hi havien parts en que els capitols es feien pesats perque eren massa llargs o repetitius, es un llibre interesant i que et planteja coses per a que les pensis.
El recomano a gent que l'hi agradi llegir llibres d'aventura i fantasia.

Carles Mateo

Unknown ha dit...

M'he va agradar molt el llibre, i jo el recomano. Perquè és molt bé però depèn del tipus de lectura que t'agradi. I ja que el llibre no va ser gens aburrit, i els enigmes eren bastat fàcils.

Cati Jireghescu ( 3r A )

Martina Duque (3rB) ha dit...

No és el millor llibre que me llegit, n'hi molt menys, però m'ha agradat bastant el desenvolupament i el desenllaç. No m'ha agradat gaire el nus perquè tota l'estona es plantegen nous problemes.

L'he trobat força divertit i entretingut, ademés he apres molt sobre la física.

Anònim ha dit...

A mí personalment no m'agradat gairé perque al nus de la historia , s'embolica una miqueta i jo em vaig perdre perque passaven moltes aventures en 10 pàgines. Jo el recomano per a la gent que li agradi llegir però a la gent que no li agradi els hi recomano que no ho llegeixin .

Marc Bertran Melines
3B

INS JOAN SOLÀ ha dit...

A mi aquest llibre m'ha agradat moltísim! M'ha obert els ulls en no donar per suposat coses simples, com en els enigmes de la Quiona i també he observat que al final de cada capítol et deixava enganxat amb una pregunta, i per trobar la resposta et tenies que llegir el següent capítol i al final et deixa pensar a tu l'enigma de la Quina, ja que no deia la resposta .

Florin Bolohan Gabriel

Anònim ha dit...

En la meva opinió, "La Porta dels 3 Panys" podria haver donat per més.És un llibre bastant POBRE tenint en compte tots els defectes que té:
1-Apenes descriu als personatges principals(a exepció de la Quiona)
2-No compensa el pes que tenen els personatges en la trama.Vull dir, no es para en cap moment per parlar sobre com vivien els personatges abans de que passés tot.no dóna cap motiu per a que siguin com són.
3-Quan ens van dir que tindríam que llegir "La Porta del 3 Panys", pensava que llegiria una novela, no el llibre de química!He passat moltes págines aburrit ja que aquest llibre es centra més en explicar física quàntica que en entretenir al lector.Molts cops deixa de banda la trama principal per explicarme "nosequénosequantos" algo que no m'interessa.Hi han coses de física quàntica que si que encaixen amb la història, mentres que hi han altres que no hi pinten res.
4-No aconsegueix crear en cap sentiment d'empatia amb el lector.No m'ha fet sentir res, en sentit de que cap personatge m'agrada o no, o s'ha vist que l'autora ha intentat emocionar al lector en l'últim capítol però no ho ha aconseguit.
Després de llegir aquest llibre m'he quedat amb l'impressió de:Ok, esperem que "La closca pelada dels cretins" sigui millor.M'ha deixat indiferent.
No recomano aquest llibre a ningú que tingui més de 10 anys.I aquesta és la meva opinió.
Li poso un 4 en una escala de 10.

Genís Gràcia ha dit...

Aquest llibre m’ha agradat molt, perquè he après i aclarit coses de física. M’han agradat els enigmes que hi havia perquè, paraves i estaves una estona pensant, i si no te’n sorties continuaves llegint i veies que la resposta era molt senzilla.
La història era bastant senzilla però el llibre m’ha agradat molt.
Genís Gràcia 3rB

Iria Agustí Gracia ha dit...

Personalment, el llibre m'ha agradat, tot i que l'he trobat massa simple.

M'ha agradat perquè explica molts, variats i diferents conceptes sobre la física, i amb l'ajuda d'enigmes i exemples et resulta més fàcil entendre-hoi comprendre-ho, Gràcies als enigmes o situacions per pensar que hi ha per l'interior de la història, aquest llibre se't fa més distret i fa que no sembli tan infantil del que és.

L'autora m'agrada molt com narra i descriu, ja que fa que coses complicades com la física quàntica siguin senzilles amb l'ajuda d'imaginació i el recolzament de preguntes i fàcils arguments.

La història és fàcil de llegir, amb llenguatge col·loquial i entenedor, i enganxa, fet que fa que es llegeixi ràpidament.

Tenia varies temàtiques, a part de la ciència, que era la principal. Hi havia també:

- L'amistat: que aconsegueixen els principals protagonistes ràpidament gràcies a una sèrie d'aventures i fets que els hi sorgeixen plegats. L'amistat entre ells es va fent cada cop més forta, fins i tot a distància.

- L'amor: com el que senten en Niko i la Quiona, que tot i que el nou no s'atreveix a confesar-li en cap moment, ella li mostra sense cap problema.
O com el que sent l'Eldwen per la Irina, patint i preocupant-se molt per ella, però que tampoc s'atreveix a dir-li per por a perdre-la com amiga o com a companya.

- Les aventures: com totes les que sorgeixen i han de superar al llarg del llibre: el laberint, els espectres negres, l'accelerador de partícules,...

- La fantasia: perquè al món quàntic hi ha éssers fantàstics com mags, elfs, fades,... i perquè en aquest món existeixen i ocorren coses que al món clàssic no passarien: la teleportació, el fet de ·tunelejar" parets, partits de matèria i antimatèria, la superposició,...

Jo recomano aquest llibre a les persones que no els hi agrada, no entenen o els hi costa estudiar, perquè és una forma d'aprendre passant´ho bé alhora. Els hi pot agradar, més o menys, a persones de totes o diferents edats, tot i que a algunes potser més que en d'altres, depen dels gustos. A part, crec que a una persona que li va i li agrada tot el món de les ciències, aquest seria el llibre adequat per ella.

L'escriptora, com he dit, m'agrada molt perquè té una forta capacitat creativa i d'imaginació.

Iria Agustí

Anònim ha dit...

Que va pasar al capitul 18